Hjem / Aktuelt / Hvor lavt er ditt digitale karbonavtrykk?

Meny

Nyhetsbrev

Følg oss     Face  /  Insta  /  LI

I en tid hvor digital tilstedeværelse er uunngåelig, blir miljøpåvirkningen fra våre nettbaserte aktiviteter et stadig mer presserende tema. Nettsteder, som ofte blir oversett i miljødebatten, er faktisk betydelige bidragsytere til globale karbonutslipp.

For tiden produserer nettaktivitet omtrent 3,7 % av de globale karbonutslippene, og disse utslippene øker i takt med vårt økende behov for innhold på nett (Kilde: https://sustainablewebdesign.org/)

Hver gang en nettside lastes inn, overføres data som krever energi – ofte produsert fra kilder som genererer CO2. Dette karbonavtrykket har lenge vært en skjult kostnad ved vår digitale livsstil. I en verden som stadig søker bærekraftige løsninger, har fokuset på nettsiders miljøpåvirkning økt.

Wera har tatt et betydelig skritt i retning av miljøvennlighet ved å utvikle en bærekraftig nettside som har oppnådd klasse A+ vurdering i karbonavtrykk, ifølge Website Carbon Calculator. Dette betyr at vår nettside er 94 prosent renere enn alle nettsider i hele verden! For hver besøkende produseres det kun 0,06 gram CO2, en bemerkelsesverdig lav figur i den digitale verden.

Hvordan oppnådde vi dette?

Optimalisert Innhold: Ved å anvende moderne bildeformater som WEBP og AVIF, unngå unødvendige videoer og GIF animasjoner og gode retningslinjer for håndtering av hurtigminne (cache), har vi redusert datamengden som må lastes ned av besøkende.

Energieffektiv hosting: Vi bruker ServeTheWorld som hostingløsning med datasenter i Norge og som drives av fornybar energi, noe som betydelig reduserer CO2-utslippene forbundet med datalagring og -behandling.

Grønn koding: Vår nettsides infrastruktur er utviklet med effektivitet i tankene, noe som betyr mindre serverkraft og dermed lavere karbonutslipp.

God interaksjonsdesign: Ved å redusere antall klikk for at brukeren skal finne frem til ønsket innhold, bidrar vi også til reduksjon av innlastet innhold.

Hvorfor er dette viktig?

Din innsats for å redusere karbonavtrykket er ikke bare et miljøspørsmål, men også et spørsmål om bedriftsansvar og fremtidig bærekraft. Ved å ta disse skrittene, viser du at det er mulig å ha en sterk digital tilstedeværelse samtidig som man tar vare på planeten vår.

Hva er planen fremover?

Vi i Wera har vært opptatt av og jobbet målrettet med bærekraft i over 18 år, og vi vil fortsette med å utvikle bærekraftige nettløsninger for alle våre kunder framover. Vi streber etter å levere produkter med høy kvalitet og ikke minst, god samvittighet.

Vi hjelper deg med å redusere ditt digitale karbonavtrykk!