Hjem / Aktuelt / Kunstig intelligens: En revolusjon i rask utvikling

Meny

Nyhetsbrev

Følg oss     Face  /  Insta  /  LI

Kunstig intelligens (AI) er ikke bare et buzzword i teknologiens verden; det er en revolusjonerende kraft som former fremtiden for hvordan vi lever, arbeider, og engasjerer oss med verden rundt oss. Ved å integrere kunstig intelligens i vår arbeidsflyt, setter vi våre kunder i førersetet for morgendagens muligheter.

Hva er kunstig intelligens?

I hjertet av AI ligger maskinlæring, hvor datamaskiner lærer av data for å forutsi utfall, identifisere mønstre, og ta informerte beslutninger.

Noen begrepsavklaringer:

Generativ AI: Skaper nytt og originalt innhold.

Maskinlæring: Maskinen «mates» med data for å lære og gjenkjenne mønstre.

Algoritme: Instruksjonene eller «oppskriften» datamaskinen følger for å utføre en oppgave.

Men hva gjør dette i praksis? I blant annet helsevesenet kan AI analyse av røntgenbilder for å oppdage svulster, «lært» gjennom tusenvis av bilder for å gjenkjenne hva som er normalt og hva som ikke er det.

 

Utfordringer på veien

AI kommer ikke uten sine utfordringer; etikk og misbruk står sentralt. Amazon’s rekrutteringsalgoritme som favoriserte mannlige kandidater, og en ansiktsgjenkjenningsmodell som feilaktig identifiserte mørkhudede kongressmedlemmer som kriminelle, kaster lys over behovet for etisk bevissthet i AI-utviklingen.

AI i media og underholdning

AI’s kapabiliteter strekker seg langt inn i underholdningsverdenen, fra stemmekloning til musikkproduksjon.

Generativ AI for Video: Fra de tidlige dagene til dagens Sora av OpenAI, har vi sett en bemerkelsesverdig utvikling i hvordan AI kan skape realistiske videoer.

AI-generert video bare ett år tilbake

AI-generert video i dag

Men, Sora har sine svakheter, spesielt når det kommer til å forstå fysikkens lover.

AI for Musikk: Tenk deg Johnny Cash som synger «Barbie Girl». Ja, du leste riktig. Takket være AI og en kreativ YouTuber @ThereIRuinedIt, er dette nå en virkelighet.

AI i reklame

AI har også funnet sin plass i reklamebransjen, som vist ved XXL og Sporveiens kampanjer. Disse eksemplene viser potensialet for kostnadseffektivitet og kreativitet. Samtidig understreker de viktigheten av transparens rundt bruk av AI-generert innhold. Disse kampanjene fikk mye kritikk grunnet manglende merking om AI-generert innhold. Dette tyder på at samfunnet ennå ikke er klar for den sterke implementering av AI-generert innhold – og helst vil vite hva som er ekte og ikke.

XXL brukte AI til å genererte mennesker iført ulltøy i forskjellige skandinaviske miljøer
Sporveien brukte AI-genererte illustrasjoner i sin julekampanje. Mange bet seg merke i nissens hender og bestemor som ser ut til å være på vei ut i trikkeskinnene.

I en verden hvor teknologien utvikler seg i et stadig raskere tempo, står kunstig intelligens (AI) i spissen, og utvider kontinuerlig horisonten for hva som er mulig. Hos WERA har vi tatt i bruk AI i vår hverdag, vi blir flinkere og AI gjør oss i stand til å skape økt verdi for våre kunder.

Med AI automatiserer vi tidkrevende prosesser for å innhente data som grunnlag for strategiske beslutninger, og kan bruke mer tid på kreative og innovative løsninger i kommunikasjon og markedsføring.

Ved å forstå og implementere AI-teknologier, er WERA ikke bare forberedt på fremtiden; vi er aktive deltakere i å forme den, og sikrer at våre kunder alltid er et skritt foran i et stadig skiftende landskap.