fbpx

Hvordan hjelpe 16-åringer å velge rett utdanning?

Porsgrunn videregående skole ønsket at flest mulig skulle treffe blink på første forsøk.
idretts-bilde-hoved_lr

Mange elever velger feil videregående utdanning og bytter underveis. Porsgrunn videregående skole ønsket at flest mulig skulle treffe blink på første forsøk. Så hvordan formidler man hva de ulike linjene innebærer på en enkel og korrekt måte?

Skolen har 8 linjer som de ønsket å markedsføre til ungdomsskoleelevene. Weras oppdrag var å fortelle elevene hvorfor de skal velge Porsgrunn videregående skole, hva hver linje innebærer og vise mulighetene etter videregående utdanning. Blant linjene var både yrkesfag, studiespesialiserende, idrettsfag og en egen linje for elever med behov for tilrettelegging.

Oppdraget innebar tett samarbeid mellom tekstforfatter og designer. Sammen lagde de en visuell framstilling som skal gjøre det enkelt for elevene å få overblikk over hva hver linje gir av valgmuligheter både underveis og etter at videregående utdanning er over. Fotograf Max Emanuelson tok bilder fra skolehverdagen som viser frem skolens fasiliteter.

Brosjyrene ble trykket som en 8-siders utbrettbar folder. Forsiden viser foto av elever ved skolen og sitater der de forteller om sine drømmer for framtiden. Side 2 og 3 viser bilder fra skolen og skolehverdagen. På innsiden er det en grafisk fremstilling av utdanningsløpet og veien videre. Bakpå folderen finner man kontaktinfo til lærer og skole, samt en lengre tekst som er tiltenkt foresatte.

De 8 brosjyrene ble samlet i en mappe som ble delt ut til ungdomsskoleelever.

Idrett

Gode tilbakemeldinger

Porsgrunn videregående skole fikk gode tilbakemeldinger på materiellet fra lærere og elever, som denne:

«Ville bare sende en mail for å takke for flott informasjonsmateriell fra dere! Utrolig flotte mapper med brosjyrer til elevene, elevene har også uttrykt at de syntes dette var flott, og ikke minst nyttig. Jeg har delt ut til to klasser hvor jeg denne uka har hatt utdanningsvalg, de to andre klassen skal få neste uke. Nok igjen, tusen takk for veldig nyttig, og lett tilgjengelig, informasjon!»