fbpx

Lokale bøker med lokalt forlag og lokalt trykkeri

Halvor Kleppen driver Eldhuset Forlag, som i løpet av 2018 og 2019 har fått fire bøker designet og trykket hos Wera.
highcompress-Kleppen

«Det hende i Telemark 1» (2018) og «Det hende i Telemark 2» (2019) er basert på lokalhistoriske artikler skrevet av Varden-journalist Halvor Ulvenes. Artiklene har vært på trykk i Varden fra 2015, og er nå samlet og utgitt i bokform.

De rikt illustrerte artiklene bringer gamle historier fra Telemark til liv, til glede for svært mange lesere. Den første boka ble en salgssuksess i Bø, hvor Akademika bokhandler solgte hele 350 eksemplarer.

«Eg trur ikkje me har seld så mange eksemplarar av noko bok tidlegare», fortalte bokhandler Heidi Kjellsen Bærland til Varden.

«Det hende i Telemark 2» inneholder flere historier om kvinner, og artikler fra alle lag i samfunnet. Ulvenes legger sjela si i å finne historier med stort spenn som vekker interessen for historiske hendelser hos folk flest.

Dikt og skrøner

«Eg er kjempefornøyd med det flotte arbeidet både forlag og trykkeri har lagt ned i boka. Det var moro å få den i hendene!» sier Ulvenes fornøyd.

Diktsamlingen «Blakk i Bø» (2019) er skrevet av Magnus Lieungh. Diktene handler om livet generelt og å være pengelens i Bø spesielt.

«Det jeg ofte opplever er at jeg sitter blakk hjemme. Slikt blir det en del dikt ut av, og er også hovedtemaet i boka som er på nesten hundre sider», fortalte Lieungh til Varden.

Å få utgitt en diktsamling har vært en mangeårig drøm for dikteren, som kaster et skråblikk på temaer fra lokalsamfunnet.

«Fytti grisen!» (2018) er en samling historier og skrøner fra Telemark, samlet av Halvor Kleppen og illustrert av Hallbjørg Strøm. En liten bok med hjertevarme vandrehistorier som får deg til å trekke på smilebåndet.

Reklamehuset Wera er stolte over å ha vært med å lage disse flotte bøkene.