fbpx
Hjem / Prosjekter / Hvordan hjelpe 16-åringer å velge rett utdanning?

Meny

Nyhetsbrev

Følg oss     Face  /  Insta  /  LI

Mange elever velger feil videre­gående utdanning og bytter underveis. Porsgrunn videre­gående skole ønsket at flest mulig skulle treffe blink på første forsøk. Så hvordan formidler man hva de ulike linjene innebærer på en enkel og korrekt måte?

Porsgrunn videregående skole ønsket at flest mulig skulle treffe blink på første forsøk.

Skolen har 8 linjer som de ønsket å markedsføre til ungdoms­skole­elevene. Weras oppdrag var å fortelle elevene hvorfor de skal velge Porsgrunn videre­gående skole, hva hver linje inne­bærer og vise mulighetene etter videre­gående utdanning. Blant linjene var både yrkesfag, studie­spesialiserende, idrettsfag og en egen linje for elever med behov for tilrette­legging.

Oppdraget innebar tett samarbeid mellom tekst­forfatter og designer. Sammen lagde de en visuell framstilling som skal gjøre det enkelt for elevene å få overblikk over hva hver linje gir av valg­muligheter både underveis og etter at videregående utdanning er over. Fotograf Max Emanuelson tok bilder fra skoleh­verdagen som viser frem skolens fasiliteter.

Brosjyrene ble trykket som en 8-siders utbrettbar folder. Forsiden viser foto av elever ved skolen og sitater der de forteller om sine drømmer for framtiden. Side 2 og 3 viser bilder fra skolen og skole­hverdagen. På innsiden er det en grafisk fremstilling av utdannings­løpet og veien videre. Bakpå folderen finner man kontakt­info til lærer og skole, samt en lengre tekst som er tiltenkt foresatte.

De 8 brosjyrene ble samlet i en mappe som ble delt ut til ungdoms­skole­elever.

Gode tilbakemeldinger

Porsgrunn videre­gående skole fikk gode tilbake­meldinger på materiellet fra lærere og elever, som denne:

«Ville bare sende en mail for å takke for flott informasjons­materiell fra dere! Utrolig flotte mapper med brosjyrer til elevene, elevene har også uttrykt at de syntes dette var flott, og ikke minst nyttig. Jeg har delt ut til to klasser hvor jeg denne uka har hatt utdannings­valg, de to andre klassen skal få neste uke. Nok igjen, tusen takk for veldig nyttig, og lett tilgjengelig, informasjon!»