fbpx

Tagg en venn?

Av Wera

Nei, det er fortsatt ikke lov å be deltagerne om å tagge en venn for å vinne en premie på Facebook.

Regelen er gammel, men det syndes mye. Kanskje ikke så rart når du ofte ser innlegg i feeden som oppfordrer deg til å tagge en venn for å vinne. Så blir du kanskje fristet da. Når de andre gjør det, kan vel vi også gjøre det? De er jo store og seriøse – og med mye større budsjetter enn meg. Da må det jo være greit? De oppnår jo så gode tall!

Det er lett å bli dratt med. Tenke at det må ha blitt greit å gjøre nå, eller at Facebook ikke legger merke til at du bryter reglene. Med tagging kan du oppnå bedre rekkevidde. Det blir flere som ser innlegget, klikker, liker og tagger på nytt. Potensielt kan du få mange nye du kan invitere til å følge siden, og dermed nå enda lenger neste gang. Superbra, tenker du kanskje?

Hva er det verste som kan skje? Det er jo ikke så farlig?

Facebook kan oppdage regelbruddet gjennom sine algoritmer eller det kan bli rapportert – som igjen kan føre til at du får dårlig rekkevidde eller at innlegget blir fjernet.

Du risikerer også at hele Facebook-siden din blir stengt. Da hjelper det lite med de nye følgerne.

Et annet spørsmål er hvem alle disse nye menneskene som ser innlegget ditt er? Er de virkelig genuine følgere og interessert i det du tilbyr? Eller vil de bare ha produktet ditt gratis? Dette kan i verste fall føre til at du ikke klarer å få den prisen du ønsker og når ut til mennesker som ikke egentlig er interessert i ditt produkt.

Det er lett å gjøre feil. Vi gjør det alle sammen. Vi er bare mennesker. Men vi må lære. Det gjorde The Thief da de nylig brøt reglene. Konkurransen ble endret, og hotellet beklaget.

Jeg er glad jeg ikke sitter alene og prøver å finne riktig vei i sosiale medier. Det skjer endringer hele tiden, selv om noe består. Det er godt å være en del av et team – en gjeng med nerder som diskuterer løsninger for å navigere i det store digitale universet.

Neste gang håper jeg du tenker en gang ekstra når du lager en konkurranse. Skal jeg virkelig be om tagging? Kan jeg kanskje lage konkurransen annerledes? Eller skal jeg heller finne målgruppen min – og jobbe seriøst og riktig med den?

Konkurranse-vett:

Du kan be deltagerne følge siden din, like og kommentere.

Du kan ikke be deltagerne tagge eller dele.

Sørg også for å gi deltagerne all nødvendig informasjon, og å fortelle at Facebook ikke er tilknyttet konkurransen. Vi bruker denne teksten, som du gjerne kan låne:

Verdi på premien er xxx,-. Vinneren av premien trekkes mandag 8. mars, premien hentes hos oss. Konkurransen er på ingen måte sponset, støttet eller administrert av Facebook.